“Stik næsen frem” cc:by LærIT

Med WeVideo på Skoletube har skolerne et sublimt værktøj til at arbejde med videoredigering i mange lag, og da programmet også understøtter chroma keying har vi mulighed for at lave sjov og ballade med en green screen.

Det åbner op for en række nye muligheder for at formidle og fortælle – fra den måske mest umiddelbare situation, hvor man bare stiller sig op og forklarer, som stod man selv midt i begivenhedernes centrum, eller vejrudsigten hvor man står og fægter lidt på må og få.

På kurset vil jeg pege på forskellige indgangsvinkler, både tekniske og faglige, og vise nogle bud på hvilken progression, man bør overveje. Det betyder fx at vi både udforsker green screen som “magiske malerier”, “sæt hovedet på kongen” og selvfølgelig den klassiske situation hvor en større del af personen filmes op mod en grøn baggrund.

Green screen er vidunderligt og vildt anvendeligt – og det kræver ikke særligt udstyr eller viden for at komme i gang.

Kurset tager afsæt i de mange kurser og måneders arbejde med videoredigering, som jeg har haft gennem tiden. Se fx også temaet Green screen med WeVideo (fra 2018) på Skoletubeguide.dk der både rummer eksempler og tekniske vejledninger.