Velkommen til denne side med fokus på (1) indhold, (2) værktøjer og (3) faciliteter og platforme.

De tre områder har hvert deres afsnit.

Lad os begynde med en lille interaktiv video, hvor jeg kort præsenterer formålet med disse tre afsnit.

Indhold

Indhold betyder medier, som du kan benytte. Ophavsretten er i dette tilfælde afgørende at kende og respektere, men samtidig har vi ofte et behov for at udtrykke os med et indhold, vi ikke selv har mulighed for at producere.

I dette afsnit vil jeg sætte fokus på de ca. 3 milliarder medier og de ca. 7 millioner hjemmesider, der rummer indhold, som rettighedshavere har valgt at dele under åbne licenser.

For at du kan gøre brug af disse medier, skal du vide hvordan de kan identificeres og benyttes. Det kræver, at du lærer de vilkår at kende, som de åbne licenser tilbyder.

Forslag til læseplan findes i dokumentet InnovationX 1.del.

Vejen til viden om åbne og frie medier og materialer starter på Medierforalle.dk

Værktøjer

Der er masser af spændende værktøjer, som kan være med til at skabe netop de produktioner, materialer og formater, som du ønsker.

Så Værktøjer er et afsnit hvor jeg gerne vil give dig indsigt i dels en række frie, åbne og gratis alternativer til programmer, og herunder også fokus på værktøjer, der vil kunne give nogle interaktions- og samskabelsesmuligheder, før, under eller efter et live-event.

Internettet er fuld af dels open source software, som man kan hente til sin maskine OG det er fuld af onlineværktøjer, der afvikler de samme handlinger i din browser, og endelig så er der også nogle redskaber målrettet smartphones.

Kom med ind i en kortlægning over alle de fine muligheder, der findes af frie og åbne værktøjer i dokumentet InnovationX 2.del.

Platforme

Når du skal interagere med publikum digitalt, kan det være en fordel at skabe en matrix med et overblik over funktioner, du kan benytte til din præsentation såvel som til de måder, du ønsker at interagere med dit publikum på.

Læs mere om disse forhold i dokumentet InnovationX, 3. del.

Spørgetid

Har du brug for support eller spørgsmål, er der mulighed for at benytte dette link (google meet), på følgende tidspunkt fredag d. 12. februar kl. 10.00-11.30.

Skulle der være tekniske forhindringer, kan I også skrive eller ringe til mig på 5152 2387.

Om

Denne side er udgivet af Peter Leth i forbindelse med et samarbejde med dmjx.

Tekster på denne side er produceret af Peter Leth. Teksterne er alle udgivet under cc-by licensen.

Er der andet indhold på siden, som du har brug for at benytte, så kontakt mig.

Grafikken på denne side er udarbejdet i programmet Photopea. Billederne, der er benyttet i grafikken er frie og jeg vil tro at de importeret fra Unsplash.