Denne side er til dig, der skal stå for en workshop omkring Helt Ærligt – Helt Åbent.

Du kan finde tidsplaner og vejledninger til de enkelte workshops herunder.

Rigtig god fornøjelse.

Workshops

Præsentation

Præsentationen af dagen med de forskellige workshops kan ses på kortlink.dk/24phh

Mapillary

Formålet er at vise hvordan vi sammen kan lave nogle nyttige data, som kan bruges til en masse gode formål, fx sikre tryghed, vise adgang til skolen, give teknisk forvaltning et redskab til deres drift og vedligehold, men samtidig giver denne ret banale og enkle aktivitet, at gå og tage billeder, nogle perspektiver ud i verden.

Vejledning til instruktør

Denne videovejledning skal instruktøren vise eleverne inden de går på optagelse (Derfor er der også et link til filmen i instruktørens vejledning).

Billedet herover er et eksempel på at man kan bruge h5p til at lave et før /efter produkt med eleverne som viser resultatet i deres lokalområde.

Book Creator

Formålet er at give eleverne en forståelse for åbent indholds potentiale i forhold til egen fortællelyst og formidling. Med afsæt i det super fleksible og multimodale værktøj Book Creator skal eleverne træne nogle færdigheder i at søge, bruge og kildeangive åbent indhold.

Instruktør

Padlet

Formålet er at give eleverne indsigt i den mangfoldighed, der er af åbent indhold – i babysteps og med et formål. Eleverne lærer at finde hente åbent indhold, samt at anvende det i en kontekst og endelig også at kunne dokumentere indholdets ophav.

Vejledning til instruktør

Filmen her er én af de videovejledninger, der er lavet til forløbet, hvor eleverne skal bidrage på et fælles verdenskort. Der er link til alle vejledningerne i instruktørens dokument.

OpenStreetMap

Formålet er at give eleverne indsigt i at bidrage til det åbne fællesskab. Lære et kort at kende. Give et bidrag. Mestre at deltage i et seriøst fælles projekt.

Vejledning til instruktør

Se Show me the way der viser redigeringer i realtid.

Sådan redigerer du i OpenStreetMap

MapSwipe

Formålet her er at opdage hvor nemt teknologi kan skabe en fødekæde af bidrag og hjælpsomhed. Ved en simpel markering på deltagerens telefon, kan de give besked til korttegnere om en mulig opgave. Opgaven kan herefter løses af nogle andre, som så igen kommer nogle tredje og fjerde personer, organisationer eller samfund til gode.

Vejledning til instruktøren

DR dækning

Danmarks Radio besøgte afviklingen af Helt Open på Ringkøbing Skole d. 31. januar 2020.

Det blev til et interview til radioen og til en artikel på dr.dk

Man kan afspille deres udsendelse her (fra 3. timer og 10 minutter 35 sekunder) Journalist Simon 4113 8888

Interview på slap line.

Om denne side

Indholdet på denne side er lavet af Peter Leth. Det er prototyper af indhold og workshops. Intet af dette må deles uden aftale. Dette gælder også de materialer, der er markeret med en Creative Commons licens.