Makey Makey er en genial lille opfindelse fra MIT-universet. En dims, der gør det muligt at bruge sine omgivelser og sin krop som controller eller trigger i det digitale univers.

Det er udfordrende, sjovt og lærerigt at rode med en makey makey i samspil med eksempelvis det spil- eller fortælleunivers man skaber i scratch.

Makey makey er lige så genial som den er enkel – og sjov

Mulighederne er utallige og med kurset “Med kroppen i spil” vil jeg gerne give jer en indføring i hvad vi kan skabe ved at mixe det digitale og det fysiske i en totaloplevelse, vi selv har skabt.

Kredsløb og registrering

Bag ethvert banan-keyboard og enhver human beatbox gemmer der sig en forståelse for hvad et elektrisk kredsløb er og hvordan det skabes. Makey Makey registrerer kredsløb, og det er derfor ledningsevne, der er det egentlige grundlag for at vi kan opfinde vores controllere.

Herunder kan du se et par eksempler, og lidt flere her.

Kontakt mig hvis I er interesserede i at høre nærmere om mine ideer og konkrete aktiviteter til en sådan workshop.

Jeg synes det er oplagt at drøfte denne workshop i samspil med eksempelvis blokprogrammering i Scratch (CodingLab på Skoletube).

Har I mod på mere så vil jeg foreslå, at vi kaster os ud i større universer og fx bygger vores programmerede spil / fortælling og vores controller med Makey Makey sammen med helikoptere, biler, rumskibe etc med pap og make.do eller bruger andre genbrugsmaterialer til at gøre spiluniverset altomfavnende.