Med nogle små rettelser og nogle flotte nye funktioner er den seneste version af det gratis billedbehandlingsprogram Picasa fra Google landet.

Programmet er lige til at hente på www.picasa.dk

Funktioner som lag, mask og andet end kvadratisk beskæring finder man ikke, men derudover finder man et lille enkelt program der hurtigt klarer de fleste småjusteringer af ens billeder.

Picasa fortsætter Googles filosofi om at alt skal på nettet. Det ses blandt andet i muligheden for at dele og oprette webalbum. En fin detalje i den sammenhæng er at billederne kan knyttes til en Creative Commons Licens, men en lige så ringe detalje er at man ikke kan søge efter licenstyper i Picasa-webalbum, hvorved funktionen desværre bliver lidt til overs.

Ærgerligt for det ville ellers betyde at der kunne være andet og mere end Flickr. Men glæd dig til programmet, og hvis du abonnerer på Lær IT, så glæd dig til en kommende videotitel der forklarer fra A-Z hvordan skidtet virker, og hvad du kan bruge det til.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.