Endnu en hjemmeside har fanget min opmærksomhed.

Siden hedder MusOpen.com og har den smukke ide at udgive det musik som faktisk er offentlige værker, eller Public Domain som man kalder det over-there.

Værker skabt af kunstnere der har været døde i mere end 70 år, er ikke beskyttet efter loven om ophavsret, andet end at man stadig skylder at nævne ophavsmanden. Det betyder at Mozart teknisk set ikke længere har krav på sine værker, i den forstand at vi andre må benytte dem, kopiere dem, redigere i dem og hvad vi ellers får af ideer.

Det gælder selvfølgelig for alle kunstnere, kunstværker og på tværs af landegrænser, så har du lyst til at udgive H.C.Andersens eventyr som podcast er det jo også bare at gå i gang.

MusOpen benytter netop dette forhold, og derfor har du på denne side adgang til en fantastisk samling musik, klar til download og embedding, lige som det passer dig, eller ikke mindst din undervisning.

Herunder har jeg i øvrigt lige embeddet et enkelt værk. Indspillet af nogle venlige sjæle – som sikkert alligevel skulle øve stykket op til en koncert. Tænk i det lys i øvrigt over, at der ikke findes noget materiale fra Danmarks Radios Symfoniorkester på den konto. Det er lidt ærgerligt, når de nu alligevel får deres løn for at dyrke og udøve klassisk musik i Public Service-øjemed. Det kan være det kommer…(når vi får en ny kulturminister).

Creative Commons License

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.