I dette indlæg vil jeg prøve at sammenfatte nogle af de betragtninger og erfaringer jeg har fået efter at have haft den nye Osmo Mobile i huset i fem dage. (marts 2018)

Alle erfaringer i den tid er lavet med min iPhone 5S.

Ud af kassen

Min første oplevelse med at pakke min Osmo ud var lidt blandet. For den medfølgende vejledning gør hvad den skal, men bestemt ikke på nogen lækker måde. Resten af oplevelsen er i orden. Men det betød at jeg faktisk blev nødt til at læse det med småt for at få styr på den eneste knap, der egentlig kræver instruktion; “M”-knappen.

“M”-knappen

M for mode eller tilstand er nøglen til at forstå din osmo og få glæde af den. Hold den inde for at tænde og slukke. Tryk på den to gange for at centrere telefonen. (Nyttigt når du skal se hvad der foregår eller skal til at arbejde med appens indstillinger).

Tryk en gang på den for at vælge styring via joystick og tryk tre gange på den for at skifte mellem front- og bagside-kamera (den funktion ser så ikke ud til at virke på en gammel 5S).

Vandring i skoven

Den allerførste tur gik ud i skoven. Der var sjatladet lidt strøm på, og det viste sig at være for lidt. Batterilevetid kan vi vende tilbage til senere.

Den fungerer godt men kræver noget træning. Se resultatet her.

 

Løbetur i skoven

Hvorfor ikke smadre optagelsen og løbe en tur? Med den tanke satte jeg i løb og nåede forpustet frem til en mark. Se optagelsen her.

 

Tåget morgen

2 grader og tåge med småregn.

Timelapse

Jeg har lavet en timelapse om morgenen. Det betyder at lysmængden ville kunne ændre sig markant undervejs. Alligevel har jeg igen (det er min 3. timelapse optagelse) valgt manuel indstilling af kameraet. En anden løsning (som jeg burde have tænkt på var at holde fingeren på skærmen og så få låst eksponering og fokus inden optagelsen gik i gang.

Se optagelsen her. (30 min optagelse. Interval 1 sek. Færdig produktion 1 min).

Timelapse Natoptagelse

Sæt kamera på manuel. Sæt ISO op til 544 (det højeste på min telefon), og lukkertiden til det laveste (1/2 sek for mig). 30 minutters optagelse i interval 1 sek. giver en færdig film på 1 min.

Se den her.

Batteritid

Jeg er imponeret over batteritiden. Jeg har med vilje valgt ikke at lade den op siden den første skovtur. Der har derfor været to timelapse (a 30 min), en motionlapse (30 min), en hyperlapse (5 min), optagelser i tåge (ca. 20 min), optagelser med vandring og løb (ca. 30 min) og når man tænker på at alle disse optagelser er lavet omkring 5 graders varme og at batteriet stadig viser fuld strøm, tænker jeg at batterilevetiden er perfekt.

App DJI GO

Med forbindelse via bluetooth sørger telefon og osmo for at holde kontakten. Denne forbindelse kan både bruges når du bruger appen, men også når du har sat telefonens kamera til, vil du kunne aktivere start/stop optagelse via optagknappen på din Osmo.

Appen har to væsentlige områder i sig; optagelsesstyring og videoredigering. Som udgangpunkt lægges alle dine optagelser ind i appens egen mediesamling, og først når du går ind i samlingen og specifikt vælger at få gemt optagelsen (du kan heldigvis vælge flere på én gang) i din kamerarulle, får du gemt dine optagelser sådan at de kan tilgås udenfor dji’s app.

 

Osmo – rolig og utrolig cc:by Peter Leth

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.