På denne side skal det handle om Creative Commons. 

Creative Commons er et åbent, frit og gratis værktøj, som du kan bruge til at fortælle din omverden at du gerne vil dele med andre – frit eller med nogle betingelser. Så er Creative Commons-navnet nyt for dig, så glæd dig til at lære om et værktøj som giver dig en frihed og en mulighed for at være lovlig på nettet. 

Fra Copyright til Creative Commons

HVAD ER CREATIVE COMMONS? 

Creative Commons er nøglen til at få et tilgængeligt internet med indhold som du kan se, opleve og reflektere med. Hvor ophavsretten sætter sine begrænsninger i forhold til oplevelsen og anvendelsen af fysiske såvel som digitale værker, så har Creative Commons åbnet for at kunstneren der skaber et værk kan fraskrive sig visse rettigheder, eller give andre rettigheder til brugen af kunstnerens værk på visse vilkår. 

Et eksempel kan være at du må bruge et værk, fx et billede, bare du fortæller hvor du har det fra, og at du ikke bruger det til at tjene penge på. En sådan licens vil hedde By-Nc, forkortet for By (af) og Non-Commercial (ikke kommercielt). Så med en række simple forkortelser og ikoner kan du nemt se hvad du må og ikke må. 

Vil du vide mere om Creative Commons?
Se Creative Commons.dk
Se en række film og materialer om Creative Commons

Se fx denne lille introduktion herunder.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.