Denne artikel har valgt den sigende titel hello Guthenberg, fordi det skal handle om bøger og bogtrykning.

Der er nemlig også her en række nye vinkler på bøger og bogtrykning, som helt kan ændre den måde vi tænker bøger og udgivelser på.

Bøger som kun eksisterer på nettet, er en mulighed. Bøger som du finder ved at besøge en hjemmeside, hvor du så sidder og bladrer. Det kender du sikkert allerede fra en række af de butikker du handler i, hvor du måske sidder hjemme og ser deres reklamer igennem på nettet, inden du tager afsted.

Hvis du ikke gør det, vil jeg foreslå at du kaster et blik på reklamerne fra Netto, SuperBrugsen, HTH m. fl.

Teknikken er at billeder og tekst bliver sat sammen til et billede, som vi kan trække i, se krølle, høre lyden af når vi bladrer og en lang række andre funktioner der er med til at give os fornemmelsen af at holde et stykke papir i hånden.

Hvad er det så disse bøger er gode til?
Du kan selv lave dem – dine elever kan læse dem – du kan rette i en side – og eleverne står med den nye version, næste gang de besøger bogen. Det kan gøres gratis og rimeligt enkelt.

Jeg vil tro, at du kan lave e-bøger på en formiddag, og derfra er det kun fantasien og aftensmaden der sætter grænserne for hvor langt du kan nå den dag.

Teknikken og ideerne finder du hos Lær IT når vi kommer med videopræsentationer og fif i løbet af året. Men allerede nu kan du blive inspireret hos to af de mest professionelle firmaer på det danske marked PageGangster og EbookCreator. Prøv at se deres sider, og glæd dig til vi kommer med mere guf a la Guthenberg.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.