Så skete det – efter måneders arbejde er vi ved målet: www.Skoletube.dk er nu en ren Creative Commons videotjeneste !! 

og hvad så? hvorfor er det vigtigt?

Det er faktisk ikke lovligt at embedde en film fra YouTube.com på din egen side, hvis de anvender den danske fortolkning af loven om ophavsret. At alle så gør det, og at YouTube ikke gør noget for at forhindre det, er jo for at hyppe deres egne kartofler mere end brugernes. 

Men det er også vigtigt, når vi snakker om læring og undervisning. Viden er, udover at være et personligt projekt, også er et kulturprodukt, skabt gennem kommunikation med vores omgivelser.

Hvis vi benytter loven om ophavsret vil den eneste kommunikation, der vil finde sted være, at vi alle skulle udtrykke os gennem mediet penge. Loven om ophavsret har aldrig været skrevet for at tilgodese en befolknings ønske eller indre behov for at blive klogere. Det er en lov der tilgodeser ophavsmandens interesse og ikke hans publikum.

Det er til dels ok, og lad det nu ligge for en stund.

Vores ærinde er at fortælle vores brugere, at indhold på internettet ikke nødvendigvis behøver at være beskyttet af Copyright, bare fordi det er lavet af en person. Personen kan vælge at være lidt mere gavmild og fx sige at det er ok at andre bruger det, bare de ikke tjener penge på anvendelsen.

Sådan er der forskellige licenser, hvor ophavsmanden kan fraskrive sig nogle suveræne rettigheder og give os andre mulighed for at være med til at skabe ny viden, nye refleksioner, nye produkter og nye udtryk med hjælp fra disse andre personer og helt eller delvist med brug af andres værker.

Så derfor kan det ikke siges for tit. Creative Commons giver dig mulighed for at bruge andres inspiration og arbejde, som afsæt for dine egne ideer og tanker. Loven om ophavsret giver dig en flad næse, mens du står og spejder efter, hvad fidusen er ved viden, hvis man ikke må blive klogere på den.

Det lyder næsten for dumt til at være sandt.

 Creative Commons License
Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 2.5 Danmark Licens.
Permissions beyond the scope of this license may be available at
<=da.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.