d. 1. maj 2019 havde jeg fornøjelsen at være med til at stifte foreningen OpenDenmark.
Det er en ny forening, der kæmper en gammel sag, nemlig at vi lærer at forstå mulighederne bag åbne licenser, åbent indhold, åbne data, åbne fællesskaber og alt hvad der i det hele taget følger med i det mind set, der afspejler sig bag åbne initiativer generelt.

Formålet med foreningen er dels at skabe en stærk kommunikation på tværs af de åbne initiativer, såvel som at være udfarende og gå ind i udviklingsprojekter.

Med OpenDenmark har Danmark nu fået en ny stærk forening, der kan samle, opmuntre og dyrke åbne projekter, hvad enten det retter sig mod almindelige borgere, det man kunne kalde for folkeoplysning, uddannelser, foreninger og organisationer, erhvervslivet, beslutningstagere eller rettet direkte ind i de mange åbne projekter.

Opbakningen omkring OpenDenmark skal vise sig at blive afgørende for at foreningen kan nå sine mål

Det gør mig stolt at se opbakningen til foreningen, både omkring stiftelsen, hvor jeg fik æren at blive valgt som formand for bestyrelsen, men også efterfølgende når vi præsenterer foreningen. Alle steder er der stor imødekommende, interesse og opbakning.

OpenDenmark er for alle – for vi kan alle have fordele af at kende de muligheder vi har for at være deltagende og skabende medborgere.

Lyder det ikke spændende? Det er utroligt spændende, og jeg kan kun anbefale at du kaster et blik på OpenDenmarks hjemmeside her.

Dette indlæg er cc:by Peter Leth.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.