NATURLIGVIS

• Du bestemmer »
Lån udstyret med hjem og fang de store oplevelser selv.

• Du kan selv se »
Optagelser fra dette projekt lægges gradvist på YouTube.

• Du opfinder »
Har du andre ideer til optagelser kommer du bare, så får vi en snak.

 


Projektet Naturovervågning handler om at fange naturens store oplevelser med noget relativt simpelt videoudstyr.

 


Hvad sker der i naturen om natten?
Det er et af de spørgsmål udstyret kan svare på.

Naturen er ikke altid mulig at iagttage, lige mens undervisningen finder sted. Med brug af moderne overvågningsudstyr er det lykkedes at skabe et brugervenligt værktøj til at iagttage og gense naturens store øjeblikke.

Eleverne låner videoudstyr der kan opstilles i naturen på få øjeblikke. Herefter optager de i en periode og tager udstyret med tilbage på skolen, hvor optagelserne sammen kan gennemses. Endeligt kan de bedste optagelser lægges på nettet og vedhæftes med en gps-position sådan at andre kan opsøge lokationerne og se dem ved selvsyn. Dermed er naturen kommet ind i klasselokalet og eleven er kommet ud i naturen..

Formålet er at lade elever opdage og optage naturen. Ved at bruge videoovervågningsudstyr i naturen, vil eleven kunne få svar på sine forundringer. Udstyret skal med andre ord give eleverne et redskab til at kunne håndtere deres nysgerrighed. 

Hjemmesiden og projektet er igangsat af Peter Leth, men fortsætter på mange andre hænder.

 

 


Hvis du har svært ved at sætte ord på tingene.... skulle du måske lade være med at bruge ord. Projektet er støttet af Danske Banks Initiativfond i 2007. Midlerne er givet til Tim Skole.