“Wanna work together?” Det spørgsmål møder dig midt på skærmen, når du om lidt går ind på hjemmesiden search.creativecommons.org – og det er lige præcis, hvad du vil.

Med denne hjemmeside er det svært ikke at blive begejstret! Den giver dig alt, hvad du vil have, kvit og frit.

Creative Commons er jo muligheden for at bruge andres værker på særlige betingelser, men det kan jo være sin sag at finde frem til det indhold der har de rettigheder – eller det har det i hvert fald været.

Med søgesiden her har CreativeCommons-folkene lavet en super enkel side, hvor du kan søge i indhold og hjemmesider efter præcist det indhold og de rettigheder du ønsker dig. Så vil du have billeder, tekster, musik, film, videoklip, opskrifter, taler, malerier, rapporter eller noget andet er det bare at vælge rettigheder og så søge…..

Du kan ganske enkelt bestemme hvor du vil søge på indholdet, fx Flickr, ved at vælge mellem fanerne øverst. Så enkelt kommer du ind til det du går efter. Hvis du et øjeblik efter hellere vil søge efter indhold via Google, vælger du bare den fane. Enkelt og ligetil, og så skal du bare nyde at indholdet der vises alt sammen er tilgængeligt for dig i følge CC-licenserne.

Hurra for CC.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.